Vertrouwenscontactpersoon SurvivAlkmaar

Seksuele intimidatie en/of ander ongewenst gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. Ook binnen de sport komt het voor. Al snel denken we hierbij aan jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassen begeleiders. Maar het komt ook voor tussen sporters onderling, of tussen begeleiders. Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een belangrijke schakel in een sportvereniging; het geeft sporters de kans om melding te maken en steun te zoeken. Het bestuur stelt de VCP aan en informeert de leden over dit besluit.

De volgende uitgangspunten gelden met betrekking tot de VCP van SurvivAlkmaar:

 1. De vertrouwenspersoon is geen bestuurslid.
 2. Voor de vertrouwenscontact persoon geldt het aannamebeleid van SurvivAlkmaar zoals in dit document beschreven.
 3. De VCP volgt de werkwijze signalen VCP vereniging (VCP-V).

  Als het toch mis gaat

  Melding maken bij VCP SurvivAlkmaar?

  Wil je een melding maken? Dat kan via onderstaande contactgegevens.

  Het bestuur is op zoek naar een VCP SurvivAlkmaar. Zolang deze vacature niet is ingevuld kan er contact opgenomen worden met de VCP van de Survivalrun bond Nederland. 

  ****

  Vertrouwenscontactpersoon bij de Survivalrun Bond Nederland

  Zoek je liever contact met iemand die iets meer afstand heeft tot de club en haar leden, maar die wel een band heeft met onze sport, dan kun je contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon van de Survivalrunbond Nederland (SBN).

  ****

  Liever anoniem melden?

  Daarnaast kun je nog contact opnemen met het Centrum Veilige Sport Nederland (onderdeel van NOC*NSF), waar je ook anoniem melding kunt maken van een incident, mocht je dat liever willen.