SurvivAlkmaar is lid van de Survivalrun Bond Nederland (SBN). Dit houdt in dat er een jaarlijkse controle is op de technische kwaliteit van de hindernissen en dat er verscheidene collectieve verzekeringen zijn.

Als lid van SurvivAlkmaar wordt je ook lid van de Survivalrun Bond Nederland. Dit kost €20 per jaar die de SBN zelf incasseert.

Samen sterk
De SBN wil als overkoepelende survivalrun organisatie de survivalrun krachten van de trainingsgroepen en wedstrijdorganisaties bundelen. Op die manier hopen we deze geweldige sport op een nog hoger peil te krijgen. We doen dat samen met de vele actieve lokale organisaties en natuurlijk het liefst met zoveel mogelijk leden.

Verzekering
Als lid van de Survivalrun Bond Nederland ben je verzekerd voor ongevallen die plaats vinden tijdens survivalruntrainingen. Dat geldt alleen voor trainingen bij aangesloten trainingsgroepen in de reguliere trainingsuren.

Ook ben je verzekerd voor ongevallen tijdens wedstrijden die worden georganiseerd onder auspiciën van de bond.
Voor deze wedstrijden geldt dat ze zijn gecontroleerd door de Parcourscommissie van de S.B.N. In deze parcourskeuring wordt met name gelet op de veiligheid van de diverse hindernissen.

Bondsblad
Vier keer per jaar verschijnt de SUR5ALL boordevol informatie over de survivalrunsport met wedstrijdverslagen, interviews en wedstrijduitslagen. Ook zijn er een aantal vaste rubrieken en worden er zoveel mogelijk foto’s geplaatst.

Licentie aanvraag
Met het lidmaatschap van de SBN wordt het ook mogelijk om een wedstrijdlicentie aan te vragen. Hiermee kun je meedoen aan een van de officiële wedstrijdcircuits die de SBN aanbiedt.

Het lidmaatschap loopt van 1 september t/m 31 augustus en wordt ieder jaar automatisch verlengd.
Leden die zich tussen 1 juni en 1 september aanmelden betalen pas contributie vanaf het volgende seizoen.