Tijdens de training voor de jeugd, zullen we groepen samenstellen naar leeftijd:
Groep 8-11 (Traint zaterdag van 9:30 tot 10:30)
Groep 12-17 (Traint zaterdag van 10:30 tot 11:45)

Je leert kennis te maken met survivalrun en krijg je de basistechnieken aangeleerd. Hier krijg je veel persoonlijke aandacht. Zodra je de basis onder de knie hebt zal je snel mee kunnen trainen met de groep.

Er bestaat ook de mogelijkheid om diploma’s te behalen. Wij zullen een aantal keer per jaar een examen organiseren. Hiervoor zullen wij de datums uiteraard op tijd bekend maken. Ook zullen wij uitleggen wat er verwacht wordt en gaan we er natuurlijk voor trainen. Klik hieronder op de afbeelding om alvast te lezen wat je voor elk diploma moet kunnen.

Bij SurvivAlkmaar staat plezier voorop, maar ook speelt prestatieverbetering een belangrijke rol. Wij willen je de kans bieden om jezelf als persoon en atleet te ontwikkelen. Zo kun je bij je eerste wedstrijd goed voorbereid aan de start verschijnen.

Voor de wedstrijdatleten bij de jeugd hebben we ook een eigen programma waar je tijdens het complete wedstrijdseizoen kan rekenen op extra begeleiding om zo op de juiste momenten op je best te zijn.

Kleding:
In ieder geval is een lange (strakke) broek aan te raden. Met een korte broek kan het touw behoorlijk langs de benen schuren. Dat is niet prettig. Verder zijn sportschoenen noodzakelijk. Er wordt vaak gebruik gemaakt van schoenen met behoorlijk profiel. Dit maakt het klimmen makkelijker. Uiteraard is dit niet direct noodzakelijk. Ook is sportkleding waarin je niet drijfnat blijft tijdens het sporten wel zo prettig. We kunnen hier altijd advies over geven.