De oprichting van SurvivAlkmaar is verrassend snel verlopen. In mei 2015 begon Stephan te spelen met de gedachte om een vereniging rond Heerhugowaard/ Alkmaar op te richten. Immers, in deze regio bestond iets dergelijks nog niet. Het begon met het contacteren van de gemeente Heerhugowaard om uit te zoeken hoe zij daar tegenover zouden staan. In de tussentijd tot er reactie zou volgen is er contact geweest met enkele bestaande verenigingen om te zien hoe die tegenover samenwerking stonden. Die reacties waren redelijk positief maar de gemeente zag er helaas minder heil in.

Om niet meteen te veel tijd in overtuiging van Heerhugowaard te hoeven steken besloot Stephan, ondertussen samen met André om op goed geluk contact op te nemen met AlkmaarSport. Daar vielen we in Juni 2015 met onze neus in de boter want op een nieuw te ontwikkelen te sportpark was nog ruimte voor een vereniging. Ons idee werd met enthousiasme ontvangen en we mochten een initiatiefplan inleveren. Hierop werd ook weer positief gereageerd en eind 2015 was de officiële oprichting van de vereniging door Stephan, André en Yvonne een feit.

Inmiddels kregen we via facebook enorm veel enthousiaste en bemoedigende reacties. Maar ook regelmatig de vraag of we niet al ergens eerder konden gaan beginnen. Zo begon de zoektocht naar een tijdelijke locatie en wederom via de geweldige hulp van AlkmaarSport kwam het Outdoorpark Hoornse Vaart al snel in beeld. Na enkele keren afspreken en ideeën uitwisselen mochten we gaan bouwen en daar is de huidige hindernisbaan uit voort gekomen.

Het Outdoorpark is ook onze definitieve locatie locatie geworden. Het is dan ook een prachtige omgeving met genoeg potentie voor uitbreiding en wij hebben nog ruim voldoende ideeën daarvoor.