Op dinsdag hanteren we een schema van periodisering waarin we gericht toewerken naar een aantal vooraf bepaalde piekwedstrijden. Deze zijn gekozen op basis van het MSR klassement. Op donderdag is die training natuurlijk ook altijd te volgen maar dan hangt er ook een schma waarin precies staat wat je dient te doen.

Op beide dagen is de warming-up hetzelfde.

Als eerste doen we een gezamenlijke warming-up op het terrein. De warming-up is doorgaans opgebouwd uit drie onderdelen.

  1. Warmlopen met oefeningen.
  2. Oefeningen voor kracht en mobiliteit
  3. Sportspecifieke oefeningen

Vervolgens kunnen de aanwezige leden zich naar eigen wens opsplitsen in drie groepen.

  1. De begeleide groep die de hele training met de trainer meedraait en waar de nadruk ligt op techniek
  2. De schema groep die een vooropgestelde training volgt vanaf een blad
  3. De vrije groep die helemaal naar eigen inzicht mogen doen waar ze zin in hebben.

NB: voor groep 2 en 3 verwachten wij wel dat je aan de trainer kan demonstreren dat je de basistechnieken zoals voetklem en apenhang enigszins beheerst. We gaan uit van een goede verstandhouding dus we rekenen erop dat jullie dat uit eigen beweging doen. We gaan niet iedereen individueel controleren.

Het trainingsschema op dinsdag en donderdag wordt zoveel mogelijk gemaakt dat ieder rond 21.00 klaar zou moeten kunnen zijn. Het laatste half uur kun je dan zelf nog dingen oefenen, helemaal los gaan of extra hulp vragen aan de trainers.

Vanaf 10 minuten voor het einde van de trainingstijd proberen we een gezamenlijke cooling-down gegeven. Je hoeft hier niet persé aan mee te doen al is het wel aan te raden om dan zelf een cooling-down te doen. Als je hier tips voor wilt ga dan even langs de trainer.